Stadsexcursie – Amsterdam IJ

< Vorige pagina
U bent hier: Home>Actueel>Stadsexcursie – Amsterdam IJ

Woensdag 1 juni hebben we de jaarlijkse (architectuur)excursie gehad. Het was een mooie en interessante dag, met specifieke aandacht voor bijzondere projecten rondom het IJ in Amsterdam.

Eenmaal aangekomen in Amsterdam bij ‘IJdok’, werden we door de zon en onze gids voor die ochtend begroet. Na een toelichting ter plekke begaven we ons per fiets via de ‘Silodam’ naar de ‘Houthaven’. Een fraaie transformatie van de oude houthavens tot een nieuwe duurzame woonwijk met ongeveer 2.700 woningen.

Na een uitvoerige rondleiding zijn we met de pont naar de noordkant van het IJ gegaan om te genieten van een lekkere en broodnodige lunch, waarna we werden begroet door onze gids voor die middag. Vervolgens zijn we weer op de fiets gestapt om de ontwikkelingen op het terrein van ‘NDSM-werf’ uitvoerig te bekijken. Dat is een gebiedsontwikkeling van de voormalige scheepswerf NDSM naar een moderne wijk met een mooie mix van wonen, werken en veel ruimte voor cultuur.

 

En daarna weer door via een aantal kleinere bijzondere projecten naar ‘Eye Filmmuseum’, waar we weer even op adem konden komen.

Tenslotte voerde de laatste etappe ons via ‘Overhoeks’ naar restaurant Stork. Daar konden we de fietsen weer inleveren en de zadelpijn achter ons laten. Onder het genot van een borrel en een lekker diner werden de indrukken van die dag enthousiast uitgewisseld en de dag met een goed gevoel afgesloten.

 

Al met al was het een geslaagde excursie, met enerzijds opgedane kennis voor wat betreft architectuur en stedenbouw, en anderzijds met goede gesprekken en mooie verhalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen: