Stadsexcursie Den Haag

< Vorige pagina
U bent hier: Home>Actueel>Stadsexcursie Den Haag
Dinsdag 9 mei vond de jaarlijkse NAVS-Stadsexcursie weer plaats. Dit keer zijn we naar Den Haag geweest. In voorgaande jaren hadden we altijd goed weer om door een stad te struinen, maar helaas waren de weergoden ons dit jaar minder gunstig gezind. De paraplu moest de gehele dag in de hand worden gehouden. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om de stad rustig en aandachtig te bekijken.
Na aankomst op het Malieveld hebben we onder begeleiding van een plaatselijke gids de binnenstad al wandelend uitgebreid bekeken: de hoogbouw voor de talrijke rijksambtenaren (90.000), het verbouwde NS-station, de Passage, de Hofvijver en nog veel meer kenmerkende gebouwen. Na een authentieke lunch hebben we als gevolg van het slechte weer het programma aangepast en zijn we niet fietsend maar per touringcar door de buitenwijken gereden. Een aangename manier om plekken als De Laakhaven en De Haagse Hogeschool nader te kunnen bekijken.
Vervolgens weer terug naar de oude binnenstad en in een leuke kroeg geborreld om tenslotte de dag af te sluiten in het favoriete restaurant van onze premier Rutte (Indonesisch restaurant De Poentjak). Al met al hebben we veel gezien, gedaan en genoten van de mooie verhalen van de gids en reisgenoten. Een dag die, ondanks het weer, door iedereen als geslaagd werd beschouwd.
Delen: