Stelling: geef je mening!

< Vorige pagina
U bent hier: Home>Actueel>Stelling: geef je mening!

En de Stadhuissoap? Hij duurde voort. Was the question eerst nog renoveren of ergens nieuwbouw plegen, inmiddels snappen weinigen nog hoe de hazen (gaan) lopen. Op het Trapeziumterrein, de Wagenwerkplaats, of toch nog steeds aan de Stadsring? Hoe kijk jij er tegenaan?

Eens waren er vijf opties voor het Stadhuis. Sober of aardgasvrij renoveren, of uitwijken naar een nieuwe locatie waarvoor drie opties waren: de voormalige Rechtbank tegenover het station, het Trapeziumterrein bij de Nieuwe Poort of de Wagenwerkplaats. Met allemaal zo hun voor- en nadelen.

Renoveren viel af en de Rechtbank leek het meest kansrijk. Vervolgens veranderde de voorkeur naar het Trapeziumterrein, waarna eigenlijk ook Optie Wagenwerkplaats nog wel een nader onderzoek verdiende. Of toch weer niet?

Als jij de verantwoordelijk wethouder zou zijn, hoe zou jij de knoop doorhakken (en waarom zo)? En neem dan ook nog even de uitkomst mee van een recent onderzoek onder het AmersfoortPanel: zesduizend stadgenoten die door de gemeente bevraagd worden over allerlei actuele onderwerpen. Ruim 40% van hen vindt renovatie de beste (want: goedkoopste) optie; een kleine 30% gaat voor nieuwbouw.

Reageer via de contactpagina.

Delen:

Reacties

  1. Dit is een test