Zomerborrel

< Vorige pagina
U bent hier: Home>Agenda>Bijeenkomst>Zomerborrel

We zijn te gast in “Het Parkhuis” in hét “nieuwe” stadspark van Amersfoort, stadspark Elisabeth Groen. Een plek met een rijke historie. Al eeuwen meandert hier de Heiligenbergerbeek, die vanuit het achterland de Eem voedt. Op haar beurt speelde de Eem een rol bij het ontstaan en de groei van Amersfoort.

Je vindt Parkhuis aan de rand van stadspark Elisabeth Groen; het park voor en door bewoners. Na jaren voorbereiding werd in 2018 de aanplant gestart. Nu sluit het park naadloos aan bij het Beekdal en is het park geopend. Er wordt druk gewandeld, gespeeld en er is een losloopplek voor honden. 

Parkhuis is gevestigd in het het oude ketelhuis van het voormalige Elisabeth ziekenhuis dat recent nog op deze plek stond. In de kelder stonden ooit de ketels die het ziekenhuis verwarmde. De geschiedenis van het gebouw en de ligging geven het Parkhuis een uniek karakter. Elke Amersfoorter heeft wel een herinnering aan het ziekenhuis. Maar de geschiedenis op deze plek gaat nog veel verder terug. Zo zijn er bij de sloop van het oude ziekenhuis o.a. stukjes aardewerk, vuursteen en slijpsteen aangetroffen uit de steentijd (5000 v. chr.). 


Parkhuis is nu een ontmoetingsplek voor Amersfoort. Initiatiefnemer Michiel van Rennes zal ons een inkijkje geven in gedachte achter deze bijzondere locatie en de concepten die hij door heel Amersfoort ontplooit. 

Locatie: Heiligenbergerweg 151

Tijdstip: inloop vanaf 16:30

 

Het is helaas niet meer mogelijk je in te schrijven

Name
Leon Ansems
Roald Bedem
Ewout Berkhof
Martijn Boer
Frank Boog
Tjalle Brouwer
Martijn Brug
Stan de Kanter
Erwin Dekker
Cor Den Daas
Joost den Otter
Michael Dupont
Bert Galenkamp
Boy Grizell
Tjeerd Grünbauer
Walrick Halewijn
Jos Hartman
Jos Hartman
Christiaan Hegelsom
Jeroen Heij
Guus Henkus
Arjen Jansma
Egbert Kielstra
Hein Leuverink
Janneke Pellikaan
Onno Roelé
Maarten Stalenhoef
Martijn Stemerdink
Marco Tavenier
Monique Tetteroo
Martin Timmerman
Maartje van den Berg
Dick van der Beek
Mathilde van der Sanden
Anneke van der Vecht
Perrie Voorbach
Floris Vos
Ronald Weideman

Delen: